Vecka 47 [kvinna funnen död]

 

Inte en rad av "En krossad spegel" har jag skrivit själv. I Guy Debords anda har jag detournerat säljtexterna ur bokklubbstidningen Bokspegeln. Ett skrämmande mönster uppdagades ur mina försök att skapa litteratur av böckernas säljtexter. Om inte annat så kan jag konstatera att deckare är ovanligt populära i år.

 

 

En krossad spegel (del 1)

– sönderslagen och sammansatt av Edvard Derkert –

 

 

Är du över fyrtio? Cecilia Ek har blivit femtio - det är dags för henne att ta itu med sitt liv. En ung kvinnas hittas mördad:

 

 

Charlotta är en före detta matmissbrukare. Och handen på hjärtat: Alla tycker väl om kyckling!

 


Hon lever lyxliv. Arthur hade sagt att hon var vacker! Ganska snart får de höra rykten om Williams framfart.

 

 


Han var en enstöring utan vänner. Hans samvete plågar honom. Han såg på och deltog i misshandeln. Livet är inte en dans på rosor. Dagen därpå hittas Violet brutalt mördad. Vem är hon? Vit, ljus eller mörk? Det kan vara en partner, en chef, en släkting. Antikvitetshandlare Johan Homan blir indragen i dödsfallet.

 


Julia bär på minnen från ett hemland hon aldrig sett. Hon tänker inte låta honom ta något ifrån henne. I all tysthet börjar hon planera sin flykt. Så försvinner hon spårlöst. Men en natt dyker Johnny upp i hennes oroliga drömmar. Adam Dalgliesh får med diskretion lösa fallet. Deras öde ligger i hans händer. Men han är inte en lycklig man. Så hittas Paige dödad....

 


Alice föder sin son Jack. Han blir överkörd av ett framrusande lok. Austins båt sprängs i bitar. Visst är det härligt med vänner. Hon vet inte då att hennes drickande kommer att förvandla hennes nio kommande år till en spritdoftande mardröm. Hon står själv inför sitt livs kris. Men lugn, bara lugn, det är aldrig försent att komma i gång! Drabbas du av panikkänslor? Lider du av ångest? Det har ofta sin grund i en negativ självbild.

 

 

Dolt i texten finns ett chiffer som Paul försöker att knäcka, Han anar att författaren vill berätta om en ofantlig skattgömma.

 

 

Veronika har hyrt ett hus för at skriva färdigt sin bok. Hon måste följa en mängd regler: ord för ord, mening för mening, kapitel för kapitel. Både fyllningen och degen kan varieras i det oändliga.

Träffa Claire, Harriet, Nicole. De är törstiga, hungriga skräpiga och platskrävande. De tre kvinnorna är utvalda för ett uppdrag. Det är svårt att inte charmas av dessa intelligenta, humoristiska och bedårande varelser. Här finns all den information du behöver. Hon skakar om, utmanar, lugnar, peppar och omfamnar. Vi får även veta en del om den brittiska överklassens liv och vanor.

 

 

Fortsättning på den spännande minföljetong "En krossad spegel" följer nästa vecka. Håll ut kära läsare!

Hemsida: www.dad.se